NOFAD logo

Martina Topley-Bird uz Massive Attack u Zagrebu, 04.09.2009.

Popularna britanska trip-hop pjevačica Martina Topley-Bird posebna je gošća turneje Massive Attacka u sklopu koje će se zahvaljujući Beck'speriencu 6. studenog održati koncert u zagrebačkom Domu sportova.

Muza koja je dugi niz godina inspirirala bivšeg člana Massive Attacka i zločestog dečka trip hopa Trickya, po prvi puta surađuje s legendarnim Massive Attackovcima. Uz suradnju na novom albumu Massive Attacka, koji još uvijek čeka naslov, Martina Topley-Bird glavna je gošća turneje gdje će nastupiti kao predgrupa ali i kao glavni vokal ovom britanskom dvojcu.

Martina je karijeru počela kao prateći vokal trip hop pioniru Trickyu na njegovom debitantskom albumu Maxinquaye, a suradnju su nastavili i na njegova sljedeća tri albuma. U solo glazbene vode krenula je 2003., nakon profesionalnog i privatnog razlaza sa Trickyem. Svoj debitantski album Quixotic izdala je iste godine, a singl s tog albuma Sandpaper Kisses osvojio je sve ljubitelje tripoidnog popa. Sljedeće godine izdaje reizdanje Quixotica s nekim preinakama pa mu daje i novo ime, Anything. Prošle godine izašao je i njezin drugi solo album The Blue God, kojeg će predstaviti na zagrebačkom koncertu Massive Attacka.

Koncert Massive Attacka posljednji je ovogodišnji Beck’sperience koncert i predstavlja pravu koncertnu poslasticu uz specifičan i nezaboravni audio-vizualni doživljaj. Massive Attack je domaću publiku oduševio koncertom prije šest godina, a njihov Beck’sperience nastup 6. studenog u Domu Sportova dolazi u trenutku kada će novi album biti svježe lansiran.

Beck’sperience Massive Attack koncert u suradnji s Lupa promotion kruna je bogatih glazbenih događanja u 2009. godini, a za sljedeću godinu Beck’sperience već tradicionalno priprema niz iznenađenja za sve ljubitelje dobrog zvuka.

The nofad.info code and design is copyright © 2003-2019 Studio Cro-design. www.cro-design.com