NOFAD logo

HURTS u listopadu 2011. premijerno u Zagrebu, 06.09.2011.

Britanski duet Hurts 23. listopada nastupit će u Zagrebu, gdje će predstaviti najbrže prodavani album u Velikoj Britaniji 2010. godine, "Happiness". Toj glazbenoj skupini u odnosu na druge sastave na pop-sceni kritičari predviđaju svijetlu budućnost i velik utjecaj na daljnji razvoj popularne glazbe, a Hurts će svojim profinjenim crno-bijelim izgledom zacijelo osvojiti Zagreb te opravdati svoj status jedne od najvećih glazbenih atrakcija 2010. godine.

Godine 2010. Theo Hutchcraft i Adam Anderson izdali su debitantski album pod naslovom "Happiness". Album je odmah oduševio publiku, zbog čega su, uz zahtjevnu glazbenu konkurenciju, slušatelji BBC-a njihov glazbeni prvijenac još iste godine (2010.) glasovanjem uzdigli na četvrto mjesto najperspektivnijih izvođača godine. Album je postao najbrže prodavan britanski album 2010. te se uvrstio na četvrto mjesto najuspješnijih albuma godine. Sunday Times za Hurts je tom prilikom napisao da je riječ o grupi na koju smo predugo čekali!

Njihovu uspješnicu "Wonderful life" remiksirao je poznati producent Arthur Baker, a pri snimanju pjesme "Devotion" sudjelovala je i Kylie Minogue. Zvjezdana imena glazbene industrije tako su već u samom početku djelovanja dueta Hurts prepoznala kvalitetu i perspektivnost, a tome u prilog govori i rasprodana turneja 2010. godine po Velikoj Britaniji.

Opisani uspjesi možda nisu ništa iznenađujuće; u početku godine 2010. u Guardianu se počelo šuškati kako se na manchesterskoj pop sceni priprema nešto iznimno – album Happiness po mišljenju je brojnih europskih kritika više nego opravdao takve glasine!

Iako su Theo i Adam postali slavni takoreći preko noći, njihov je uspjeh rezultat dugotrajnog rada i protivljenja svima onima koji njihovu glazbu nisu odobravali – nakon mnogih neopravdanih etiketa na kraju su ih označili čak i kao boy band. Kao što sami kažu, sve ih je to samo ojačalo, a njihov je album zemljovid njihova puta do uspjeha te dokaz da su više od benda koji pleše samo jedno ljeto.

Dugo očekivani koncert dueta Hurts održat će se u nedjelju 23. listopada 2011. u 20 sati u Boćarskom domu u Zagrebu. Ulaznice su već dostupne na svim prodajnim mjestima Eventima, redovna cijena iznosi 290 kn, a do 14. rujna dostupne su po posebnoj pretprodajnoj cijeni od 260 kn.

The nofad.info code and design is copyright © 2003-2019 Studio Cro-design. www.cro-design.com