NOFAD logo

Simple Minds: Big Music - promo, 03.12.2014.

Nakon pet godina pauze, Simple Minds su objavili novi album: Big Music (Sony Music / Menart). Najavili su i europsku turneju sljedeće godine na kojoj će uz legendarne hitove promovirati i novih 12 pjesama. Na novom, hvaljenom albumu, Simple Minds su pokazali energiju, stav, tajanstvenost i magiju koje ih čine jednim od najvećih bandova na svijetu.

Ovo je njihov 16. album, a prije petogodišnje pauze objavili su Graffiti Soul (2009). Za nove pjesme zaslužni su stari i novi producenti/suradnici: Iain Cook, Steve Osborne, Andy Wright i Steve Hillage. Najdirljiviji trenutak na albumu je nezaboravna pjesma Honest Town, inspirirana uspomenama na Jimovu majku koja je prije nekoliko godina umrla u Glasgowu. Suautor na pjesmi je Iain Cook (Chvrches), a konačni rezultat je putovanje kroz Kerrovo djetinjstvo u Glasgowu.

Jim Kerr: "Naše pjesme su uvijek bile snimka trenutka i Big Music nije iznimka, ali ima i elemente nostalgije pa su neke teme koje su nas inspirirale na Empires and Dance i Sons and Fascination iste. Još uvijek pišemo pjesme o sjajnim gradovima i kretanju ljudi... Charlie i ja smo napisali većinu pjesama, ali dobro je da smo uključili i mlade snage. Znao sam da imamo jake pjesme s dobrim melodijama. Ali trebali smo malo napraviti nereda i vratiti malo stare, art-rock energije. Trebali smo pjesmama dati luckastu frizuru i stav."

Simple Mindse je magazin NME uvrstio među 100 najutjecajnijih bandova, a The Guardian kaže: "Simple Minds are suddenly alive and kicking again."

Novi album ćete moći u cijelosti preslušati ove subote, 6.12.2014. u GK Jabuci.

Satnica je standardna: 23h do ponoći je preslušavanje albuma nakon čega nastavljamo sa standardnim Night of Faith and Devotion programom gdje ćete čuti još starih hitova Simple Mindsa.

Upad u klub je besplatan od 23h do ponoći, a u isto vrijeme je na šanku happy hour. :)

Vidimo se u subotu u Jabuci!


Simple Minds - Big Music

The nofad.info code and design is copyright © 2003-2019 Studio Cro-design. www.cro-design.com