NOFAD logo

Pet Shop Boysi uskoro izdaju novi album, 04.04.2006.

"Fundamental", deveti studijski album u karijeri Pet Shop Boysa, na tržištu će se pojaviti 22. svibnja u izdanju Parlophone Records. Album, od kritičara već označen kao možda i najbolji u njihovoj dugogodišnjoj karijeri, donosi i ponovno pojavljivanje legendarnog Trevora Horna u producentskoj stolici, poznatom po radu s bendom na "Left To My Own Devices" 1988. godine.

Snimanje albuma započelo je u Svibnju 2005., a konačni popis pjesama donosi 11 novih Tennant/Lowe kompozicija, kao i jednu napisanu od strane Diane Warren. Neil Tennat i producent Horn već su u nekoliko navrata izrazili oduševljenje radom na albumu, kao i konačnim proizvodom, a za njima ne zaostaju niti neke od najutjecajnijih glazbenih tiskovina na svijetu. NME je album već proglasio najboljim Pet Shop Boys uratkom unazad više od 10 godina, dok je The Sun kratak i jasan: "Novi album "Fundamental" jedonostavno je briljantan."

Novi album će 8. svibnja najaviti single "I'm with stupid", koji se već vrti u eteru radio stanica. Ova pjesma inspirirana je odnosom Tonya Blaira i Georgea Busha. Tennant kaže: "Pjesma je ljubavne tematike i govori o tome kako ostatak svijeta ne razumije zašto si u vezi s nekim. To je također i prilično satiričan pogled na vezu Blaira i Busha iz Blairove perspektive."

Za jesen je najavljena i knjiga "Pet Shop Boys Catalogue", kao kompletna vizualna i dizajnerska retrospektiva benda. Nedavno je i sama Madonna odala počast Pet Shop Boysima tijekom svog nastupa na Brit Awardsima, dok su zauzvrat momci remixirali njezin posljednji single "Sorry" s dodatnim Neilovim vokalima.

PSB

The nofad.info code and design is copyright © 2003-2019 Studio Cro-design. www.cro-design.com